Nyhet 3 november 2015

Norman vill säkerställa konkurrens på lika villkor

Svenska Taxiförbundets nya förbundsordförande Peter Norman är positiv till konkurrens, men kritisk till Ubers särskilda beskattningsvillkor. Nu vill han förändra branschen tillsammans med medlemmarna.

Publicerat på Di.se den 3 november 2015:

Tidigare finansmarknadsminister Peter Norman har valts till ny förbundsordförande för Svenska Taxiförbundet.

Som förbundsordförande vill han lyssna på medlemmarna och vad de vill förändra och utveckla inom taxinäringen.

"Jag vet att de tidigare har drivit frågor som rättvis konkurrens, lika villkor och större samverkan med landstingen", säger Peter Norman.

Gällande lika villkor på marknanden ser Peter Norman negativt på företaget Ubers särskilda beskattningsvillkor. Uber är ett amerikanskt it-företag som erbjuder beställning och betalning av texiresor genom en applikation. Uberförare betalar inte samma licens- eller registreringsavgifter som taxiförare.

"Konkurrens är bra, men då behöver vi säkerställa att alla konkurrerar på lika villkor", säger han.

På måndagen meddelades det att Peter Norman blir styrelseordförande för Ambrosia Asset Management.