Nyhet 13 november 2015

Utökat dubbdäcksförbud i Stockholm - taxi undantas

Trafiknämnden beslöt på torsdagseftermiddagen att utöka dubbdäcksförbudet till även Fleminggatan och Kungsgatan från den 1 januari 2016. Sedan 2010 är dubbade vinterdäck förbjudna på Hornsgatan.

SVENSKA TAXIFÖRBUNDETS MEDLEMMAR medges dock tillstånd att t.o.m. 2016-04-15, med taxibilar utrustade med dubbdäck, trafikera gator inom Stockholms stad utan hinder av gällande lokal trafikföreskrift om förbud mot trafik med motordrivet fordon.

Tillståndet (klicka här för att ladda ner) gäller vid uppdrag för körningar till eller från Hornsgatan, Rosenlundsgatan, Varvsgatan, Fleminggatan och Kungsgatan.

Tillståndet ska medföras under färd och på begäran av polis eller bilinspektör överlämnas för kontroll. Medlemskap i Svenska Taxiförbundet ska kunna styrkas.

Tillståndshavaren ska underrätta respektive chaufför om de villkor som är förenade med tillståndet.