Nyhet 16 december 2015


Claudio Skubla ny förbundsdirektör i Svenska Taxiförbundet


Svenska Taxiförbundets styrelse valde idag ny förbundsdirektör. Det blir Claudio Skubla, Förbundets tidigare kommunikationschef och tillförordnade förbundsdirektör som tillträder tjänsten.


"Det är med stor glädje jag välkomnar Claudio Skubla till vår nya förbundsdirektör, en självklar rekrytering", säger Svenska Taxiförbundets ordförande Peter Norman.

Claudio Skubla är 54 år och har sedan 2011 arbetat som kommunikationschef i Förbundet och sedan den 1 september i år som tillförordnad förbundsdirektör. Dessförinnan har han arbetat i Banverket, SL och ett antal konsultföretag specialiserade inom PR- och varumärkesfrågor.

"Claudio kan taxi och småföretagarnas villkor. Därtill vet han hur man driver branschfrågor och har ett bra kontaktnät i olika organisationer och i regeringskansliet. Jag ser fram emot att få samarbeta med honom för att ytterligare driva på en utveckling för taxinäringens bästa", säger förbundsordförande Peter Norman.

"Taxiföretagen bidrar positivt till samhället på många olika sätt. Samtidigt står den seriösa delen av taxinäringen inför tuffa utmaningar med pressad ekonomi och konkurrens från aktörer som ständigt hittar nya sätt att kringgå svensk lagstiftning. Att arbeta för en sund och blomstrande taxinäring är angeläget och jag är otroligt taggad för mitt uppdrag", säger Claudio Skubla.<< Tillbaka