Nyhet 3 december 2015


Taxi Västerås hämtade kläder


Taxi Västerås kände att de kunde göra mer i samhället. Därför tog de nytta av de bilar som inte används och tog i kontakt med chaufförerna som ställde upp att jobba ideellt, för att åka och hämta kläder som lämnades hos Stadsmissionen i Västerås.


Publicerat på SVT Nyheter Västmanland den 3 december 2015:

- Det är ett enkelt sätt att engangera sig för hemlösa i Västerås. Det har en stor betydelse att komma i kontakt med människor som vill skänka men som inte har tid eller kan ha bil att åka ner själva, säger Joakim Andrezyus, taxichaufför.

- Sturegatan är vårt hjärta i verksamheten. Där kommer kläderna att delas ut i första hand och sedan ska resten säljas i vår second hand butik. Pengarna vi får in där går till de hemlösa, säger Caroline Kallenberg, insamlingschef på Stadsmissionen.

Vi fick följa med i går kväll när de åkte ut till de 60 hushållen som ville bidra med några påsar kläder. 

Se nyhetsinslaget genom att klicka på länken nedan. << Tillbaka