Nyhet 28 april 2016

Svenska Taxiförbundet välkomnar regeringens åtgärder mot skattefusk

- För den seriösa taxinäringen är finansministerns och regeringens initiativ ett stort steg i rätt riktning. På senare år har företaget Uber etablerat sig i Holland och därifrån erbjudit förare i Sverige skatteupplägg som förenklar svarttaxiverksamhet och som bidrar till en snabbt växande svart sektor, säger Claudio Skubla, förbundsdirektör i Svenska Taxiförbundet.

Den 28 april presenterade finansminister Magdalena Andersson regeringens program mot skatteflykt. Några av åtgärderna är att:

• Inkludera fler länder i globala standarder för transparens och informationsutbyte
  • Stärka arbetet mot momsbedrägerier
  • Förstärka skattetilläggets avskräckande effekt
  • Vidta ytterligare åtgärder mot inhemskt skattefusk och svartarbete

- För den seriösa taxinäringen är finansministerns och regeringens initiativ ett stort steg i rätt riktning. På senare år har företaget Uber etablerat sig i Holland och därifrån erbjudit förare i Sverige skatteupplägg som förenklar svarttaxiverksamhet och som bidrar till en snabbt växande svart sektor. Det snedvrider konkurrensen i branschen och tömmer vår välfärd på skattemedel, säger Claudio Skubla, förbundsdirektör i Svenska Taxiförbundet.

- Vår förhoppning är att regeringens förslag snabbt ska bli skarpa verktyg och leda till ett intensifierat arbete hos våra tillsynsmyndigheter, säger Claudio Skubla.

Läs regeringens 10-punktersprogram mot skattefusk via länken nedan: